top of page
  • Skribentens bildElisabet Risberg

Leila svara mig!

Uppdaterat: 14 juli 2019!ليلى ردي علي نادين كعدان

Författare och illustratör: Nadine Kaadan (Nadin Ka'dan) Leila bor i ett högt torn och väntar på sin vän Sami som ska komma på besök. När Sami är framme ropar han på henne för att hon ska släppa ner sitt långa hår, men hon verkar inte höra hur högt han än ropar! Leila själv väntar och väntar och förstår inte varför Sami dröjer så. Hon sitter i sitt fönster och försöker få syn på honom långt där borta. Kan han ha gått vilse?

Ett brev från Leila som fladdrar i vinden löser problemen och äntligen kan de två vännerna träffas! Nu förstår Sami också att Leila inte hör vad han säger och att de inte talar samma språk. Leila tecknar med sina händer, ett språk som Sami inte förstår, men han kan lära sig!

Nadine Kaadan är från Syrien och har illustrerat barnböcker utgivna på flera kända förlag, bland annat på förlagen Kadi and Ramadi, Alaalam Alarabi och Alsalwa. "Leila svara mig" har hon både skrivit och illustrerat, liksom boken "I morgon" och båda är utgivna på hennes eget förlag Box of Tales.

Under våren 2016 kommer boken "The Jasmine Sneeze" ut, en bilderbok skriven på engelska om katten Haroun som bor i Damaskus.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page