top of page
  • Skribentens bildElisabet Risberg

I morgon

Uppdaterat: 14 juli 2019غداً نادين كعدان Författare och illustratör: Nadine Kaadan

Allting har förändrats i Yazans liv. Han har slutat gå till skolan, han och kompisen är inte längre ute och leker tillsammans, hans mamma verkar helt ha slutat måla och sitter bara framför tevens nyheter. Hur mycket han än tjatar på sina föräldrar får han inte gå utanför dörren.

En dag är Yazan så uttråkad så han gör det förbjudna, han tar sin fina röda cykel och ger sig ut på gatan... Men, därute är allt så annorlunda, inga bilar, inga människor, allt är annorlunda och skrämmande. Vad ska Yazan göra? Ska han vända hem eller fortsätta med sin cykel?

Boken om pojken Yazan är tillägnad alla de barn som lever i det krigsdrabbade Syrien.

Nadine Kaadan är från Syrien och har illustrerat barnböcker utgivna på flera kända förlag, bland annat på förlagen Kadi and Ramadi, Alaalam Alarabi och Alsalwa. "Leila svara mig" har hon både skrivit och illustrerat, liksom boken "I morgon" och båda är utgivna på hennes eget förlag Box of Tales.

Under våren 2016 kommer boken "The Jasmine Sneeze" ut, en bilderbok skriven på engelska om katten Haroun som bor i Damaskus.

36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page